Lajiryhmä tiedottaa 30.8.2016

RR-lajiryhmä kokoontui ”sääntökokoukseen” 17.8. ja käsitteli seuraavia asioita:

1. Ajettavat luokat 2017 ja tarvittavat säännöt

Moto3-luokka voidaan lopettaa, koska tällä kaudella luokassa on ollut yksi vakituinen kuljettaja, eikä näköpiirissä ole luokalle kasvua.

SBK ja Superstock -luokkien säännöissä on epäselvyys vanhojen laitteiden osalta. Sovittiin, että säännöissä olevaa kohtaa näiden osalta täsmennetään.

Lisätään sääntöjen ilmoittautumismaksuihin tarkennus, että kuljettajan ilmoittautuessa useampaan luokkaan, pääluokka on aina kalliimpi luokka ja ilmoittautumismaksultaan edullisempi luokka on lisäluokka.

2. Kilpailukalenteri 2017

Kilpailujärjestäjien taloudellinen tilanne on erittäin haastava ja vapaaehtoisia on vaikea saada kilpailutapahtumiin mukaan.

Kokouksen jälkeen puheenjohtaja sai alustavan tiedon, että WCRC, KuMaMo, JMK ja HelRC ovat järjestämässä SM-osakilpailua kaudella 2017.

3. Pisteiden lasku ja ongelmatilanteet

Tällä kaudella on ollut haasteita SM-pisteiden laskun osalta eri syistä. Tilanteen yksinkertaistamiseksi kilpailuihin osallistuvat ulkomaalaiset kuljettajat ajavat ensi kaudesta alkaen kaikissa kilpailuissa SM-pisteistä.

4. Muut asiat

Keskusteltiin siitä, että lähtöruudukko on eri radoilla erilainen, vaikka säännöissä kerrotaan millainen lähtöruudukon tulee olla. Käytännössä radan merkinnät määrittelevät lähtöruutujen sijainnit ja keskinäiset etäisyydet. Asia otetaan esille kilpailujärjestäjien kokouksessa.

FIM on tehnyt muutoksia sääntöihin liittyen varaslähtöihin ja niistä tuleviin rangaistuksiin. Kansainväliset säännöt pyritään ottamaan tältä osin käyttöön myös Suomessa kaudella 2017.

 

Terveisin Niko

rr.lajipaallikko@gmail.com


« Edellinen sivu