Kamppailu jatkuu Kemorassa

Road racingin SM-sarjan toinen osakilpailu 18.-19.6. jatkaa siitä, mihin avausosakilpailussa Jurvan radalla jäätiin. Kovan vauhdin ja jännittävien kaksinkamppailujen täyttämä kisaviikonloppu Kemoran radalla saa lisäpotkua, kun osallistujalistaan on tullut vielä lisää kovia nimiä.

Tuhatkuutioisten kilpureiden Superbike-luokkaan avauskisan voittajan, Ville Valtosen haastajaksi Kemoraan starttaa viime vuoden Suomen mestari Tapio Pirilä. Menestynyt ja kokenut kehäkettu tulee lisäämään ison luokan taisteluun jännitystä, viime kauden SM-sarjan ykkösen ja kakkosen, Pirilän ja Valtosen ottaessa jälleen mittaa toisistaan.

600-kuutioisten kisalähdöissä on jälleen odotettavissa MM-tason vauhtia, kun avauskisan molemmat lähdöt voittanut Niki Tuuli asettuu lähtöruudukkoon. Tuuli on nousemassa vahvasti kohti kansainvälisiä kilparatoja, MM-sarjaan loppukaudesta muutamaan osakilpailuun villillä kortilla osallistuva Tuuli pääsee näyttämään nopeuttaan.

Ensi viikonlopun kilpailu on Finnish Superbike SM-sarjan osakilpailu, mutta nimeltään Harjun Ajot. Nimellä kunnioitetaan Jyväskylän Moottoriurheilijoiden aikanaan pitkään järjestämää Harjun Ajot –kilpailua. 60- ja 70-luvuilla Jyväskylässä ajettu Harjun Ajot kuuluu maamme moniin, nyt jo historiaan painuneista ratakilpailuista. JMU vaalii hienon kilpailun muistoa SM-kisansa nimessä ja tarjoilee ensi viikonloppunakin tuulahduksia menneiltä ajoilta. Kemoran SM-kilpailuihin on ilmoittautunut hyvän kokoinen joukko vanhoilla pyörillä Classic- ja Classic Formula –luokissa ajavia kuskeja.

Jokamiesluokan hengessä lauantaina ajettavan Star Service Cupin kuljettajista Ulla-Maija Ylikoski osoittaa ratamoottoripyöräilyn sopivan vammautuneellekin. Ulla-Maija loukkaantui aikoinaan lasketteluonnettomuudessa vakavasti ja sen seurauksena hänen jalkansa halvaantuivat. Tämä ei estä Ulla-Maijaa ajamasta kilpaa, nainen nähdään avauskilpailun tapaan jälleen lähtöruudukossa.

Kemoran rata-alueella on tehty jälleen parannuksia kuljettajien turvallisuuden kannalta. Turva-alueita on parannettu entisestään ja tällä tavoin lajin riskejä pyritään minimoimaan.

Järjestävän kerhon, JMU:n omia kuljettajia on ilmoittautunut useita eri luokkiin, se kertoo kerhon toiminnan aktiivisuudesta.

Moottoripyörillä kisaa katsomaan tuleville on varattu erityinen moottoripyöräparkki, jonne ajopelit saa kätevästi pysäköityä.

 

Osakilpailu: 2 / 5

Järjestävä seura: Jyväskylän Moottoriurheilijat (JMU)

Moottorirata: Kemora

(Kemorantie 161, 69700 Veteli)

 

Kilpailuviikonlopun aikataulu:

Perjantai: vapaat harjoitukset klo 10.00 – 18.40

Lauantai: aika-ajot klo 09.00 – 12.20, kilpailulähdöt 13.30 – 16.45

Sunnuntai: warm-up klo 10.00 – 11.40, kilpailulähdöt 12.40 – 17.00


« Edellinen sivu