SML - CR-lajiryhmä tiedottaa 19.8.2021

Kemoran osakilpailu peruttu

Kilpailunjärjestäjä WCRC:n ilmoitti 18.8., että valitettavasti kauden viimeiseksi osakilpailuksi suunniteltu Kemoran kilpailu 28-29.8. on jouduttu peruuttamaan. Poiketen alkuperäisestä suunnitelmasta, alueellinen viranomainen edellytti järjestäjältä merkittäviä lisätoimia turvallisen tapahtuman järjestämiseksi. Ilman yleisöä järjestettäväksi tapahtumaksi, määräaikaan mennessä ilmoittautuneiden kilpailijoiden määrä jäi sen verran pieneksi, että tilanne osoittautui taloudellisesti kestämättömäksi ja näin järjestäjä päätyi ratkaisuun.

Kilpailujen järjestäminen tulee aina olla taloudellisesti kestävällä pohjalla järjestäjille. Riskiä kannetaan, mutta järjestäjiltä ei voida edellyttää tietoista taloudellista tappiota. Tulovirrat järjestäjille ovat rajalliset ja siksi esim. kilpailijamäärät ovat kriittiset. Mikäli yleisöä kilpailuihin voitaisiin ottaa normaalisti ilman merkittäviä lisätoimia, niin tulo virrat tasaantuisivat ja kompensoisivat mahdollista kilpailijamäärää. Kemoran kilpailun tapauksessa näin ei ollut. Lajiryhmä kiittää WCRC:tä aktiivisesta työstä ja yrityksestä järjestää osakilpailu.

SM-kauden viides osakilpailu ajetaan Motoparkissa 11-12.9.2021

Järjestäjien periksiantamattoman asenteen ja erinomaisen yhteistyön ansiosta lajiryhmä voi ilolla tiedottaa, että kauden viimeinen, Kemoran osakilpailun korvaava kilpailu, ajetaan Motoparkissa. Alueellinen tilanne sekä radan omistajan yhteistyöhalukkuus mahdollistaa kilpailun järjestämisen tässä hankalassa tilanteessa. Järjestäjät HelRC, MRC sekä WCRC ovat sopineet yhteistyöjärjestelyistä, joilla SM-kausi saadaan vietyä läpi suunnitellusti viidellä osakilpailulla ja mestaruudet päästään ratkaisemaan urheilullisesti.

Lajiryhmä kiittää kerhoja tästä hienosta järjestelystä.

Lajiryhmä kehottaa kilpailijoita ilmoittautumaan Motoparkin -osakilpailuun hyvissä ajoin, ilmoittautumisajan puitteissa. Tämä mahdollistaa laadukkaan kilpailutapahtuman järjestämisen.

Säännöt kaudelle 2022

Suomen Moottoriliiton antamien aikataulujen puitteissa lajiryhmä pyrkii lukitsemaan säännöt kaikkien luokkien osalta lokakuun 2021 aikana. Mikäli kuljettajilla on esittää muutoksia sääntöihin, tulee ne esittää lajiryhmän pyynnöstä SRRA:lle syyskuun aikana. SRRA koostaa esitykset lajiryhmälle käsiteltäväksi.

CR-lajiryhmän puolesta,

Niko Kantola

lajipäällikkö

rr.lajiryhma@moottoriliitto.fi

 

Lähde: https://www.moottoriliitto.fi/site/assets/files/1275/tiedote_19082021.pdf


« Edellinen sivu