SML - RR-lajiryhmä tiedottaa 18.09.2018

RR-lajiryhmän puheenjohtajan haku käynnissä

RR-lajiryhmän puheenjohtajan tehtävän yleinen haku on käynnissä. Hakuprosessi pyritään suorittamaan niin, että Moottoriliiton seuraava hallituksen kokous 26.9.2018 käsittelisi esityksen lajiryhmän puheenjohtajaksi. Kaikki nykyiset lajiryhmän jäsenet ovat jatkamassa ryhmässä, lisäksi käydään keskusteluja lajiryhmän täydentämiseksi uusilla jäsenillä.

B-luokat lopetetaan / Ajettavat luokat 2019

B-luokat päätettiin lopettaa, koska SM-luokkiin on olemassa toimiva reitti Star Service Cupin (jokamiesluokka) kautta. B-luokkien lopettamista puoltaa myös se, että jo nyt A ja B on ajettu yhdistettyinä lähtöinä ja sijoitukset ovat menneet hyvinkin ristiin. Mikäli kuljettajia on enemmän kuin radan kapasiteetti sallii, ajetaan aika-ajojen perusteella A- ja B-lähdöt erikseen. B-lähdöstä voi nousta sunnuntain kilpailuun aikojen perusteella ennalta määritelty määrä kuljettajia.

SM-luokkina ajetaan Superbike sekä Superstock 600. Suomen Cup -luokkina ajetaan Sivuvaunut, MiniGP ja MiniSupermoto Stock. Kansallisina luokkina ajetaan Supersport 300, Star Service Cup (jokamiesluokka), RetroSuperBike, Minisupermoto Sport ja Open sekä Minimoto ja Mopoendurance. Moriwakit ajetaan SSP300 -luokan yhteydessä, mikäli kuljettajia on riittävästi.

Rengassääntö SM-luokkiin

Kaudella 2019 otetaan SM-luokissa käyttöön kolmen renkaan rengassääntö (aika-ajo ja kaksi kilpailulähtöä). Kuljettajalla on käytettävissään kolme kuivankelin rengasta. Rengasmerkkeihin tai -tyyppeihin ei tule muutoksia kauteen 2018 verrattuna. Sadekelin renkaat ovat vapaat.

PM-osakilpailu ja yhteistyö Viron kanssa

Suomi hakee yhtä PM-osakilpailua järjestettäväksi kaudella 2019. WCRC on ilmoittautunut halukkaaksi pitämään kilpailut Alastaron radalla. Viro on ilmoittanut haluavansa järjestää yhden SM-osakilpailun Virossa Viron omien kilpailujen yhteydessä. Vastavuoroisesti Suomessa pyritään järjestämään yksi Viron sarjan osakilpailu SM-kilpailujen yhteydessä.

Lajiryhmä on tavattavissa lajipäivillä ja kilpailujärjestäjien kokouksessa 27.10 sekä SRRA:n päätösjuhlan yhteydessä pidettävässä lajiparlamentissa 3.11. Toivotaan myös runsasta osanottoa kuljettajilta ja kilpailunjärjestäjiltä. Lajiryhmän sähköpostiosoite on muuttunut, uusi sähköpostiosoite on rr.lajiryhma@moottoriliitto.fi

Terveisin

Petri Paavilainen

vt-lajipäällikkö


« Edellinen sivu