Valtonen ja Nässi SM voittoihin Kemorassa

Kuva: Juha Harju

Aki Valkila piti Superstock 600 luokan kärkipaikkaa hallussaan tämän päivän SM-lähdön alussa. Kun kilpailua oli ajettu sen puoliväliin saakka, oli Felix Nässi hivuttautunut Valkilan kantaan ja saman tien ohi.

Felix Nässi kommentoi kilpailuaan seuraavasti:

– Tiesin jo eilisten harjoitusten jälkeen, että minulla on hyvät mahdollisuudet voittoon. Lähtöni ei ollut ihan hyvä, mutta perusvauhtini on nyt sellainen, etten joutunut mitenkään riskeeraamaan. Kun sain Akin kiinni huomasin, että hänen takarenkaansa luisti pahasti varsinkin oikealle kääntyvissä mutkissa. Sitten ei tarvinnut kuin päättää missä ja milloin teen ohituksen.

Superbiken lähdössä nähtiin alkukierroksilla tosi tiukkaa kamppailua Ville Valtosen ja Toni Torpakon välillä. Taistelu päättyi kuitenkin Torpakon kaatumiseen, jonka jälkeen Valtonen sai ajaa melko helppoon voittoon.

Ville Valtonen kertoili kisan jälkeen:

– No Tonin kaaduttua sai ajella melko rauhassa.

Valtonen kertoi, että tämä lienee ainoa SM kisansa tänä vuonna:

– Kyllä mielelläni ajaisin koko sarjan, mutta kisat menevät niin pahasti päällekkäin Saksan IDM-sarjan kisojen kanssa, etten taida loppuihin kisoihin päästä. Päätöksestään pitää IDM pääsarjanaan Valtonen totesi:

– Sarja on niin kerta kaikkiaan hieno ja kiva, että sitä ajan vain ja yksiomaan urheilullisista syistä. Nyt kun sääntöjä vielä korjailtiin siten, että tällaisella pikkutiimilläkin on siellä mahdollisuuksia pärjätäkin, niin kyllä siellä on kiva ajaa.

 

Superbike

1. Ville Valtonen

2. Jani Rättö

3. Markus Veistola

 

Superstock 600

1.Felix Nässi

2.Aki Valkila

3.Marko Vuorio

Lauantain tulokset luokittain: http://www.race-monitor.com/Results/Race/56469

 

Muutamia kärkikuskeja poissa Road Racingin Kemoran kilpailusta.

Kemorassa Superbiken lähtöviivalta puuttui muutamia kärkipään kuskeja  Sarjan kärjessä Jurvan avausosakilpailun jälkeen ollut Magnus Collin ei ulkomaanmatkasta johtuen ollut edes ilmoittautunut Kemoraan. Mika Huhtala potee olkapäävammaa, mutta toivottavasti nähtäneen viivalla kauden lopulla.

Aleksi Kyllästistä sitä vastoin ei kisoissa nähtäne. Varikolla liikkui pari erilaista tietoa, toisen mukaan Kyllästinen on ilmoittanut lopettaneensa ainakin tämän kauden osalta, toisten tietojen mukaan mies on lopettanut ajohommat lopullisesti. Toivottavasti ei.


« Edellinen sivu