Pärnun kilpailu ratkaisi mestarien nimet.

Tapio Pirilä koppasi odotetusti ratamoottoripyöräilyn Superbike-luokan Suomen mestaruuden Pärnun Auto24ring-radalla. Pirilä sai juhlia uransa ensimmäistä mestaruutta jo lauantaisen sprinttikilpailun jälkeen. Kauden toiseksi viimeinen osakilpailu tuotti ratkaisut muidenkin soolopyöräluokkien mestaruuskamppailuihin. Valter Patronen vei Superstock 600-luokan tittelin ja Peter Paloranta Moto kolmosten. Muut mitalit löytää ottajansa vasta päätöskilpailussa, myös sivuvaunujen kärkikolmikon keskinäinen paremmuus ratkaistaan syyskuun alussa Motoparkin radalla Virtasalmella.

Saksan IDM-sarjassa ajava Ville Valtonen ilmoittautui mukaan mitalikamppailuihin voittamalla Pärnun Auto24ring-radalla Superbike-luokan molemmat kilpailut. Kotkalainen kaasutteli lauantain kahdeksan kierroksisessa kilpailussa kolmen kymmenyksen voittoon mestaruuden varmistaneeseen Tapio Pirilään. Sama kaksikko miehitti kaksi ylintä palkintopallia myös sunnuntaina, joskin ero kasvo reiluun kolmeen sekuntiin. Sami Vieltojärvi oli lauantaina kolmonen ja Jani Kopponen sunnuntaina. Sarjassa Lasse Kärki kipusi toiseksi ja Vieltojärvi kolmoseksi. Viikonlopun kaksoisvoittaja on neljäntenä ja eroa hopeaan on enää 14 pistettä.

Mahdollinen mitali siintää Valtosen mielessä.

--”Tulen näillä näkymin mukaan päätöskilpailuun. Tämä viikonloppu meni niin kuin pitikin. Pyörä pelasi sunnuntaina hyvin ja ajelin varmistellen maaliin, kun tuota cäppiä kertyi kisan alussa”, summasi Valtonen viikonloppunsa.

Mestari Piriläkin oli tyytyväinen päiväänsä.

--”Sain sunnuntain kisassa paremman startin kuin Ville, mutta kaveri kuittasi jo heti samalla kierroksella. Roikuin peesissä, mutta Ville karkasi pikkuhiljaa, kun tein muutamia virheitä. Ajo kuitenkin parani koko ajan ja tänään ajoin hyviä kierroksia”, tuumaili mestari sunnuntaisen kilpailun jälkeen.

Suzukilla ajava Valter Patronen varmisti Superstock 600-luokan mestaruuden jo lauantaina ja jätti sunnuntain kilpailun ajamatta. Kakkostila lauantain kilpailussa riitti Patroselle. Virolaispilotti Hannes Soomer heilui kukkona tunkiolla kuussatasissa. Kuusitoistakesäinen virolainen kukisti Patrosen lauantaina reippaalla kahdella sekunnilla ja sunnuntaina kakkoseksi ajaneen Aki Valkilan viidellätoista. Kakkostila sunnuntaina nosti Valkilan vahvimmaksi hopeamitaliehdokkaaksi. Sunnuntaina kolmanneksi kiilannut Ilari Nieminen ja seitsemänneksi sijoittunut Jesse Maikola tasaavat sarjassa kolmospaikan. Sunnuntaina oli kymmenysosa sekunnista kiinni, ettei palkintopallille saatu naiskauneutta. Kallio Racingin Jasmin Sarjos ajoi kauden parhaansa sijoittumalla neljänneksi. Sarjassa Jasmin kipusi viidenneksi.

--”Lähellä oli, lähempänä kuin koskaan. Hyvä fiilis kuitenkin jäi tästä viikonlopusta. Nyt on löytynyt se vauhti, mitä keväällä oli. Kyllä tässä vielä sinne palkintopallillekin kerkeää”, kuvaili neiti kilpailun jälkeen.

Moto 3-luokan tuoreen mestarin nimi on Peter Paloranta. Kaksi kakkostilaa viikonlopun kilpailuissa nosti varkautelaisen saavuttamattomaan pistejohtoon ja viimevuotinen hopea kirkastui. Peetu Paavilainen ajoi selkeään voittoon molempina päivinä. 13-vuotias karhulalainen kukisti tuoreen mestarin lauantaina kahdeksalla ja sunnuntaina yhdeksällä sekunnilla. Samalla nuorukainen tarttui lujalla otteella kiinni hopeisen mitalin syrjään. Viikonlopun kilpailuissa neloseksi ja viitoseksi ajanut Leevi Johansson on sarjassa kolmantena ennen viimeistä osakilpailuviikonloppua.

Mestari oli helpottunut.

--”Hyvät on fiilikset. Nyt voi viimevuotisen unohtaa”, sanaili harvasanainen Paloranta sunnuntain kilpailun jälkeen.

Ratkaisun makua oli myös sivuvaunujen sunnuntaisessa kilpailussa, kun lauantain jälkeen yhden pisteen sarjajohdossa ollut Markku Artiola/Joonas Salu kaksikko joutui keskeyttämään sunnuntaisen kilpailun viimeisellä kierroksella. Sarjajohdon koppasi molempina päivinä ykköseksi ajanut Petri Makkula/Tomi Koskinen duo. Hämeenliannalaisten ero kakkosena majailevaan Jari Oinonen/Roope Pitkonen kaksikkoon venähti 12 pisteeseen. Artiolan pyöräkunta on kolmantena 24 pisteen päässä Makkulasta.


« Edellinen sivu