Tiukat kamppailut sävyttivät ratamoottoripyöräilyn SM-sarjaa.

Ratamoottoripyöräilyn SM-sarjan neljännen osakilpailuviikonlopun ensimmäinen päivä tarjosi Alastaron moottoriradalla ratamoottoripyöräilyä parhaimmillaan. Superbike-luokan sprinttikilpailun voittokamppailu päättyi Tapio Pirilän eduksi dramaattisesti viimeisessä mutkassa. Superstock 600-luokassa EM-sarjan nelonen takoi tiukan kilpailun tiimellyksessä taululle rataennätyksen, voittaen tiimikaverinsa Eemeli Lahden kahdella sekunnilla. Moto kolmosissakin kamppailu huipentui viimeisiin mutkiin kun juniori-ikäinen Peetu Paavilainen hassutti kokeneempansa.

Ducati Panicalea ajava Matteo Mossa oli Superbike-luokan startissa lähellä uransa ensimmäistä SM-kisa voittoa. Italialaiset juuret omaava Mossa vei joukkoa yli puolet kahdeksan kierroksisesta kilpailusta menettäen johtopaikan Tapio Pirilälle kisan lopulla. Mossa satsasi kuitenkin kaikki viimeiseen kierrokseen, tavoitti Pirilän ja yritti ohi viimeisen mutkan jarrussa. Miehen meno päättyi huikeaan highsideriin ja sairaalamatkaan. Kauden avauskilpailuaan ajanut Marko Rättö kaasutteli kakkoseksi nujertaen Espanjan CEV-sarjaa ajavan Niko Mäkisen tiukan väännön päätteeksi. Tapio Pirilä kohensi sarjajohtoaan huimasti Mossan keskeytyksen myötä.

Tapio Pirilä:

--”Paras kisa tällä kaudella. Koko ajan hyvää vääntöä, valitettavasti se päättyi kaverin kaatumiseen. Matteo puski ohi tuttuun tyyliinsä ja peitteli ohituspaikkoja. Katsoin kuitenkin ajoissa paikan missä iskeä. Paikka oli siinä varikon edessä. Siinä Matteo jäi”.

Marko Rättö:

--” Minä jo lopetin ajamisen viime kauteen, mutta neljä tai viisi sponsoria halusi minun ajavan. Oli aika huimaa lähteä kisaan lähes kylmiltään, kun vastustajat on tahkonneet ratoja koko kauden. Saa nyt sitten nähdä jatkuuko ajaminen vai ei. Olisi kyllä kiva kokeilla toistamiseen”.

Superstock 600-luokan kilpailusta muodostui odotetusti EM-sarjaa ajavien Niki Tuulen ja Eemeli Lahden kaksinkamppailu. Lahti veti joukkoa alkumatkasta, mutta Tuuli iski Lemminkäisen nimikkomutkan jarrussa ja karkasi muutaman sekunnin päähän ajaen siinä sivussa uusiksi rataennätyslukemiksi 1:19.018. Sarjajohtoaan vankistanut Valter Patronen täydensi kuussatasten palkintopallin.

Niki Tuuli:

--”Sain kehnon startin, mutta pääsin starttisuoran päässä kiilaamaan kakkoseksi. Eemeli veti aika kovaa, mutta pääsin kaverista ohi lemminkäisen jarrussa. Tämän Eemeli vielä kuittasi, mutta tein saman seuraavalla kierroksella ja sen jälkeen kaveri jäi. Limiitillä mentiin koko ajan”.

Valter Patronen:

--”Huomasin heti alussa, etten pysy kärkiparin perässä. Tilanne oli aika turhauttava. Olen kärsinyt flunssasta reilun viikon ja se vaikutti, enkä päässyt maksimivauhtiin”.

Moto kolmosten kilpailu oli päivän paras. Pohjoismaiden mestaruuden vastikään voittanut Felix Nässi näytti jo karkaavan kasvattaen pari kierrosta ennen loppua etumatkansa alussa johtaneeseen Peetu Paavilaiseen jo puoleen sekuntiin. 15-kesäinen junioripilotti ei kuitenkaan antanut periksi vaan tuikkasi Nässin ohi lemminkäisen jarrussa viimeisellä kierroksella. Varikon ohi kaksikko ajoi rinnakkain ja maaliin Paavilainen kiilasi 0.125 sekuntia ennen Nässiä. Sarjakärki Peter Paloranta kruisaili kolmantena ruutulipulle lähes 20 sekuntia jääneenä.

Peetu Paavilainen:

--”Yritin karkuun, muttei se onnistunut. Kun Felix meni ohi aloin miettiä paikkaa, missä pääsisi ohi. Viimesellä kierroksella jarrutin siinä lemminkäisen mutkassa ohi ja pystyi pitämään kaverin takana loppuun asti”.

Sivuvaunuissa nähtiin päivän ylivoimaisin voitto, kun Petri Makkula/Tomi Koskinen kiidätti LCR-BMW.n karvan alle viiden sekunnin voittoon. Paalulta startannut sarjajohtajapari Markku Artiola/Joonas Salu kaasutteli kakkoseksi jäätyään startissa neljänneksi. Jari Oinonen/Roope Pitkonen varjosti Artiolan pyöräkuntaa, mutta taipui lopulta reilulla sekunnilla.

Petri Makkula:

--”Startti oli meiltä hyvä ja mentiin suunnitelman mukaan. Se oli, että kärkeen ja karkuun. Renkaat toimi huomattavasti paremmin kuin aika-ajossa. Oli helppo ajaa pidolla, ei luisteltu oikeastaan yhtään”.


« Edellinen sivu